'La Grange des Peyrouses'

Vakantiehuis in de Auvergne (departement Puy-de-Dôme)

gite, a71, auvergne, frankrijk, wijn, puy de dome, overnachten in frankrijk, vakantie in frankrijk, landelijk, kastelen

Referentienummer: 63 - 0010

Contact

La Grange des Peyrouses
Vakantiehuis in de Auvergne

Frits van der Leije
Zandweg 23
3962 EA Wijk bij Duurstede

www.vakantiehuisinauvergne.com


leyhorst@online.nl

 

.......................


                    

 

 

La Grange des Peyrouses

Is een ruim vakantiehuis voor 5 personen (eventueel 7) in de Auvergne, 70 km ten zuiden van Clermont-Ferrand aan de voet van de Sancy (1884 m), de hoogste berg in het centrale hoogland van Frankrijk, vlakbij de bronnen van de Dordogne. Gelegen aan het eind van een voormalig gletsjerdal met een panoramisch uitzicht van 60 km ver, zonder directe buren, een hectare eigen grond met een gevarieerde begroeiing en een beekje

De omgeving is door haar turbulente ontstaansgeschiedenis zeer afwisselend en leent zich uitstekend voor (lange) wandel-, fiets- ,mountainbiketochten, zwemmen, vissen en paardrijden. De natuur is nog van ongekende rijkdom, afhankelijk van het jaargetijde een overvloed van bloemen, vlinders en vogels. Door de hoogte (1100 m) geen last van muggen of ander ongerief. Voor wie andere uitdagingen of ontspanning zoekt zijn er legio mogelijkheden, zoals: kastelen, pretparken, ballontochten, parapente-, delta- en zweefvliegen, golven of een bezoek aan een middeleeuwse stad(je).

Het huis is een voormalige schuur uit de 19de eeuw, die wij hebben verbouwd tot een heerlijk vakantiehuis. Muren en het dak waren een gegeven maar binnen deze grenzen konden we naar eigen inzicht de ruimte inrichten en vorm geven met als resultaat een zeer ruim en licht huis voorzien van alles wat het leven aangenaam maakt. Brood en andere directe levensbehoeften zijn te koop bij de lokale bakker (Chastreix, 3 km), voor overige zaken zijn er meerdere supermarkten op 20 minuten rijden. En voor wie gewoon wil niksen…een ongekende rust, ruimte en frisse lucht komt je tegemoet als je eenmaal de motor van je auto hebt uitgeschakeld!

 


 

Op vakantie naar de Auvergne in Frankrijk? Een fijn vakantiehuis huren midden in de machtige natuur van Puy-de-Dôme?
Vakantiehuis 'La Grange des Peyrouses' in de Auvergne is een heerlijk vakantie-adres in het departement Puy-de-Dôme!